Select Page

Spelen

Spelen is voor baby’s en kinderen essentieel, want spelen betekent leren. Door te spelen ontdekt een baby allereerst zichzelf, zijn eigen lichaam en leert hij hoe hij dat lichaam kan gebruiken.

De veiligheid van een matras

Herhaaldelijk is door onderzoek aangetoond dat (te) zachte matrassen een significant risicoverhogend effect hebben voor een baby die op de buik terecht komt. Een veilig babymatras is stevig en vlak, en laat zo min mogelijk ruimte met de bedwand. Een centimeter ruimte is al voldoende om beddengoed te kunnen instoppen.

Gewicht en onbuigzaamheid moeten verhinderen dat een baby het matras kan omklappen of verplaatsen. Voor de dikte is geen precieze maat aan te geven; een wiegmatrasje mag dunner zijn dan een bedmatras. Bij het opmaken moeten onderleggers en onderlakens stevig worden ingestopt en strak over het matras liggen om te voorkomen dat er aan de oppervlakte plooien ontstaan.

Voor elk soort matras geldt dat een afsluitende, isolerende bovenlaag (zoals een waterdicht zeiltje) moet worden vermeden, omdat het risico daarvan overtuigend is gebleken. Een baby moet lichaamsvocht en warmte kwijt, anders kan oververhitting, warmtestress en/of rebreathing ontstaan. Een matras dient altijd ademend, absorberend, hygiënisch en volgens de laatste veiligheidsnormen gemaakt te zijn.

Jouéco artikelen worden uitsluitend gefabriceerd van hout uit verantwoordelijke kap. De fabrikanten zijn allen BSCI gecertificeerd en voldoen aan de nieuwste eco normen. Houten speelgoed van Jouéco is leerzaam en draagt bij aan de motorische en creatieve ontwikkeling van kinderen.

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VOOR DE LAATSTE UPDATES